Onze diensten Afscheidsplechtigheden
Afscheidsplechtigheden

Uitvaartplanner De Rycke staat garant voor een persoonlijk, sereen en waardig afscheid. Als Sereni uitvaartplanner begeleiden we je doorheen het proces en nemen we je bij de hand, stap voor stap. Samen geven we vorm aan het afscheid. We starten met een uitgebreid en diepgaand gesprek om zo alle nodige inbreng te verzamelen zodat we en unieke en persoonlijke afscheidsdiensten kunnen regelen. De wensen van zowel overledene als nabestaanden worden door ons vertaald. Hieronder vind je meer informatie over welke soort uitvaartdiensten wij aanbieden.

Contacteer ons

  1. Kerkelijke dienst
    Een christelijke plechtigheid wordt voorgegaan door een priester, diaken of gebedsvoorganger. Wanneer een priester voorgaat, kan je kiezen voor een uitvaartliturgie met eucharistieviering of voor een gebedsdienst. In een gebedsdienst met diaken of gebedsvoorganger is er ruimte voor het levensverhaal van de overledene en enkele getuigenissen. Een bijbellezing, een moment van bezinning en een gebed sluiten de plechtigheid af.
  2. Neutrale dienst
    Een neutrale afscheid kan zelf samengesteld en gepersonaliseerd worden door de familie van de overledene. Wil je graag de plechtigheid aankleden met (live) muziek, zang, eigen teksten en beelden? Wij regelen het voor jou. Bij Uitvaartplanner De Rycke helpen we je graag met de voorbereidingen en zorgen we er samen met jou voor dat er op een persoonlijke manier afscheid kan genomen worden van de overledene.
Afscheidsplechtigheden

Audio & beelden

Afscheidsplechtigheden

Tijdens een afscheidsplechtigheid kunnen muziek en beelden doen wat woorden soms niet altijd kunnen. Ze bieden hoop, steun en troost. Bij Uitvaartplanner De Rycke stellen we een dienst samen met de muziek, foto’s en sprekers die gekozen worden door de nabestaanden of overledene (indien vastgelegd in een wilsbeschikking). Verder helpen wij je graag ook met suggesties naar je zoektocht om de passende muziek te vinden. Ook werken wij nauw samen met muzikanten, zangeressen en danseressen die live de plechtigheid een extra dimensie kunnen geven. Daarnaast kunnen we ook mooie fotoreportages aanbieden van de uitvaartdienst zodat de familie steeds een blijvende herinnering aan het afscheid van hun dierbare heeft.

Waar gaan onze afscheidsdiensten door?

Onze Afscheidslocaties

Onze dienstverlening is niet gebonden aan de streek waar wij gevestigd zijn. Wij verzorgen de uitvaart waar de familie of overledene wenst.

Wij helpen je ook graag met

Verzorgd Rouwdrukwerk

Elke dag werkt een vakkundig en creatief team met passie samen aan rouwkaarten en gedachtenisprentjes die je raken. Van kaarten met geïllustreerde beelden tot mooie landschapsfoto’s.

Meer info

Koffietafel

Sereni De Rycke biedt diverse mogelijkheden aan om de uitvaart of tijdens de crematie een koffietafel of rouwmaaltijd te houden. Hier hebben de mensen de kans om elkaar nog eens te ontmoeten, bij te praten en te genieten van een heerlijke maaltijd.

Meer info

Administratieve bijstand

Na de uitvaart laten we je bij Begrafenissen De Rycke niet los en zijn we er om jou te steunen. Wij bieden bijstand op zowel administratief, fiscaal en emotioneel vlak.

Meer info