Onze diensten Crematie
Crematie

Bij crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand. De as wordt ofwel bewaard in een urne, ofwel uitgestrooid. Dit kan op specifieke plekken, onze strooiweide of de Belgische territoriale zee. De keuze voor een crematie of begrafenis kan reeds door de overledene in een een laatste wilsbeschikking zijn vastgelegd. Indien dit niet het geval is, beslist diegene die instaat voor de regeling van de begrafenis. De begrafenisondernemer zorgt voor de nodige papieren, het aanvragen van de crematie en overloopt de mogelijkheden naar concessie toe. Hierbij krijgt de asurne dan een plaats op het kerkhof.

De crematie kan volgen na een kerkelijk of neutrale dienst. De as kan bijgezet worden in een columbarium of urnengraf kelder, kan verstrooid worden of zelfs bij je thuis bewaard worden. Er kan ook een symbolische hoeveelheid as bewaard worden voor de naaste familieleden, in een askader of asjuweel. Afhankelijk van welke optie gekozen wordt, zorgen wij voor de juiste aanvraagformulieren.

Contacteer ons

Wat kost een crematie?
Een crematie kost gemiddeld ongeveer 550 € duurder dan een begrafenis. Om een idee te krijgen hoeveel de uitvaart die je voor ogen hebt zal kosten, kan je gebruik maken de online uitvaartplanner van Sereni om een simulatie te maken van jouw wensen.

Online uitvaart plannen

Troostartikelen

Urnen

Ben je je aan het oriënteren op het kiezen of laten ontwerpen van een urn. Kijk dan naar ons troostartikelen assortiment. De Rycke begeleidt je graag met het maken van een keuze.

Urnen

Asjuwelen

Een rouw- of asjuweel helpt om het verlies van je dierbaren te verzachten. Een tastbare herinnering kan soms een leegte vullen want elk klein beetje troost draagt bij tot het verwerkingsproces.

Asjuwelen

Askaders

Een mooi eerbetoon aan de overledene en een mooie herinnering voor jou. Een askader biedt je de mogelijkheid om haar of crematie-as als herinnering te bewaren.

Askaders